Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 13 augusti 2018

Kök och servering

Kök och servering ger kunskaper inom matlagning i offentlig eller privat restaurangverksamhet, servering och bararbete samt arbete inom besöksnäringen.

På restaurangskolan får du sätta på dig mössan och dina vita kläder redan någon av de första veckorna. Du undervisas i matlagning, både praktiskt och teoretiskt. Vi går igenom olika former av specialkoster som exempelvis glutenfri och laktosfri matlagning.

Redan första året lagar du mat i kallkök och varmkök i vår restaurang och får även servera den till våra gäster. Du får även kunskap om drycker och alkoholhantering inom restaurangbranschen.

Du lär dig också att duka vackert och enligt alla regler samt hur man bemöter gäster och arbetar med stora och små arrangemang. Inriktningen kan exempelvis leda till yrken som kock, bartender, servitris eller servitör.

INDIVIDUELLA VAL
sammanlagt 200 poäng

Matlagning specialisering,100p
Arrangemang, 100 p
Servering specialisering, 100 p
Entreprenörskap och
företagande, 100 p
PROGRAM­FÖRDJUPNING
sammanlagt 900 poäng

Kök:
Drycker och ansvarsfull alkoholservering, 100 p
Matlagning 2, 200 p
Matlagning 3, 200 p
Matlagning 4, 200 p
Specialkost, 100 p
Choklad- och konfektyr, 100 p

Servering:
Barteknik, 100 p
Drycker, 100 p
Drycker och ansvarsfull alkoholservering, 100 p
Matlagning 2, 200 p
Servering 2, 200 p
Matsalshantverk, 200 p

Vill du veta mer?
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter. * (obligatorisk)
Vi behöver dina personuppgifter (namn och e-post) för att kunna svara på din fråga. Läs hur Malmö stad handskas med personuppgifter, vilka bestämmelser som gäller och vilka rättigheter du har som medborgare på malmo.se/personuppgifter.

Foto: Pelle Jernryd & Frasse Franzén