Den här utbildningen ska du välja om du vill arbeta inom hotell, restaurang, storhushåll eller andra liknande områden.
Det är bra om du är serviceinriktad och tycker om att arbeta tillsammans med andra. På skolan får du praktiska kunskaper genom att exempelvis träna uppläggnings-, tillagnings- och serveringsteknik.
Lärare och elever på gymnasiesärskolan driver också en restaurang där ni tillsammans lagar och serverar mat till betalande kunder.
Under sista året på din utbildning har du arbetsplatsförlagt lärande (APL) inom främst restaurangbranschen.
På Malmö Restaurangskola möts du av ambitiösa och engagerade lärare och elever, i modern miljö. Vår strävan är att du efter utbildningen, utifrån din egen förmåga, känner till och förstår hur yrkeslivet fungerar.
Du utvecklar social kompetens, blir kvalitetsmedveten och tar ansvar så att du kan samarbeta bra med andra på en arbetsplats.
Vår utbildning är en yrkesutbildning som syftar till att ge dig ett så självständigt yrkesliv som möjligt och vi arbetar tätt tillsammans med arbetsförmedling, försäkringskassa och företag runtom i Malmö.
POÄNGPLAN
RESTAURANG, HOTELL OCH BAGERI
Gymnasiesärskolegemensamma ämnen | 900 poäng | ||
Engelska 1 | 100 p | ||
Estetisk verksamhet | 100 p | ||
Historia 1 | 50 p | ||
Idrott och hälsa | 200 p | ||
Matematik | 100 p | ||
Naturkunskap 1 | 50 p | ||
Religionskunskap 1 | 50 p | ||
Samhällskunskap 1 | 50 p | ||
Svenska / Svenska som andraspråk 1 | 200 p | ||
Programgemensamma ämnen | 600 poäng | ||
Bageri 1 | 100 p | ||
Hotell | 100 p | ||
Livsmedels- och näringskunskap | 100 p | ||
Måltids- och branschkunskap | 200 p | ||
Service och bemötande 1 | 100 p | ||
Individuella val | 200 poäng | ||
Programfördjupning | 700 poäng | ||
Gymnasiesärskolearbete | 100 poäng |
INDIVIDUELLA VAL
sammanlagt 200 poäng
Föreslagna ämnen:
Idrott och hälsa 100 p
Hem- och konsumentkunskap, 100 p
Estetisk kommunikation, 100 p
PROGRAMFÖRDJUPNING
sammanlagt 700 poäng
Frukost- och buffeservering 1, 100 p
Lokalvård 1, 100 p
Matlagning 1-3, 300 p
Hem- och konsumentkunskap, 100 p
Digital kompetens, 100 p
Foto: Pelle Jernryd