Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 30 mars 2020

Om Malmö Restaurangskola

Vi är ett yrkesgymnasium med fokus på restaurang- och livsmedelsbranschens olika inriktningar: matlagning, catering, delikatesser, servering, bageri och charkuteri. Som en del i undervisningen driver vi även två välbesökta restauranger och ett konditori.

Skolan ligger nära bussar och tåg i centrala Malmö och alla våra lokaler, såväl kök som bageri och charkuteri, är välutrustade.

Att välja ett yrkesprogram är en bra idé! Särskilt om du vill
hålla dörren öppen för antingen jobb direkt efter gymnasiet eller fortsatta studier.

Läs mer om vad vår skola kan erbjuda dig.

På vår skola finns två lunchrestauranger som är öppna för allmänheten: Restaurang First Floor och Restaurang Second Floor.

Elever och personal lagar, dekorerar och serverar rätterna tillsammans. På så vis får eleverna en utbildning som svarar mot de krav som finns på arbetsmarknaden.

Båda restaurangerna finns i skolans huvudbyggnad och nås via entrén vid Kungsgatan 44.

Läs mer om våra restauranger.

I vårt konditori säljer vi allt från bröd, bullar, bakelser och tårtor till kakor.

Vi säljer även sådant som våra elever producerar i restaurangerna, och charkuteriet såsom färdiga maträtter, mackor, och soppa,

Sortimentet varierar beroende på vad våra elever arbetar med för tillfället. Slå gärna en signal och fråga om det är något särskilt du vill ha.

Vi tar gärna emot specialbeställningar, exempelvis tårtor, smörgåstårtor eller kallskuret.

Läs mer om Margareta Konditori och take away.


Stjärnkock, nobelservitör eller kung i konditoriet?

I restaurang - och livsmedelsbranschen är efterfrågan på kunniga medarbetare stor. Våra skickliga och erfarna lärare ser till att du får de kunskaper du behöver för att påbörja en yrkeskarriär eller söka vidare till högre studier när du är klar hos oss.

Med en examen från Malmö Restaurangskola är du alltså väl förberedd - oavsett om du vill börja jobba direkt eller studera vidare på yrkeshögskola eller högskola.

Våra elever deltar varje år i flera tävlingar, bland annat “Årets kock”. Vi anordnar även tävlingar på skolan.

Läs mer om hur vi jobbar.

Malmö stad är en Fairtrade City vilket innebär att de råvaror vi använder i restaurangerna i största möjliga mån ska vara rättvisemärkta och att de ska produceras med så lite miljöpåverkan som möjligt.

Våra råvaror är därför antingen KRAV-märkta, rättvisemärkta eller ekologiskt odlade. Vårt kaffe är rättvisemärkt, våra mjölkprodukter är ekologiska och vårt kött är KRAV-märkt.

Med Fairtrade City, vårt miljöperspektiv och etiska ställningstagande vill vi visa både er kunder och våra elever att aktiva miljö- och råvaruval gör skillnad för en bättre framtida värld.

Malmö Restaurangskola samarbetar med ett antal företag och verksamheter utanför skolan.

Läs mer om vårt samarbete med branschen.

VILL DU VETA MER OM GYMNASIET?

malmo.se/gymnasieskolalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster hittar du mer övergripande information om gymnasieskolan: busskort, prövningar, elevhälsa, studiebidrag, försäkring med mera.

Foto: Pelle Jernryd & Freddy Billqvist