Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 26 februari 2021

Svamptaco

Så gör du Filips svamptaco. Se hela receptet.

4 portioner | 20 minuter

INGREDIENSER

  • 500 g skogschampinjon, rivna
  • 2 st. portabellosvampar, grovt hackade
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 röd chili, skivad
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 msk smör
  • 2 klyftor vitlök hackad
  • 3 dl gräddfil
  • Mixsallad + valfri tacogrönsak (majs, gurka, tomat, osv.)
  • Parmesan
  • Tortillabröd

Gör så här:

  1. Riv svampen grovt på rivjärn, stek sedan det tillsammans med den grovt hackade portabellon i rapsolja på hög värme till svampen blivit nästan krispig.

  2. Sänk värmen till medelvarmt gå i med smöret och ha sedan i löken, spiskummin, chilin och vitlöken. Fräs ytterligare 3–4 min.

  3. Hacka valfria tacogrönsaker och skapa din svamptaco. Ha i en klick gräddfil, lägg i några salladsblad, slå på svampfärsen och riv sedan över parmesan. Njut.

Foto: Frasse Franzén