Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 26 februari 2021

Hemgjorda fiskpinnar

Så gör du Filips fiskpinnar. Se hela receptet.

4 portioner | 45 minuter

INGREDIENSER

Fiskpinnar

  • 800 g torskfilé, utan skinn
  • 1 dl mjöl
  • 2 ägg
  • 2 msk vatten
  • 2 dl panko (ett asiatiskt ströbröd)

Potatismos

  • 400 g mjölig potatis, skalad
  • 1,5 dl grädde
  • 100 g smör
  • Salt

Chilipicklad pressgurka

  • ½ tsk chiliflakes
  • 1 gurka, skivad
  • 1 dl 12 % ättika
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1 citron
  • 1 kruka dill

Gör så här:

  1. Vispa chiliflakes, ättika, socker och vatten tills sockret löst sig. Ha i den skivade gurkan, låt stå.

  2. Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Värm upp grädden och smöret i mikron eller i en kastrull tills det blivit varmt och smöret nästan smält. Vispa ihop allting, smaka av med salt.

  3. Skär fisken i mindre bitar. Panera i mjöl, uppvispat ägg med en skvätt vatten i och sedan i panko. Stek de panerade fiskbitarna på medelhög värme tills de är gyllenbruna, gärna i mycket smör.

  4. Servera allting, skär upp lite citron. Släng på några dillkvistar och njut!

Foto: Frasse Franzén