Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 26 februari 2021

Filips halloumiburgare

Så gör du Filips halloumiburgare. Se hela receptet.

4 portioner | 15 minuter

INGREDIENSER

  • 4 st. hamburgerbröd (t.ex. briochebröd) rostade på bägge sidor.
  • 4 st. halloumiskivor (lika stora som burgarbrödet)
  • ½ dl maizena eller potatismjöl
  • 1 l rapsolja till fritering
  • ½ gurka, tunt skivad
  • ½ rödlök, tunt skivad
  • 1 kruka crispsallad
  • 1 st. avokado

1.2.3 lag

  • 1 dl ättika
  • 1 ½ dl socker
  • 2 dl vatten
  • 1 jalapeño, tunt skivad

Dressing

  • 2 dl majonnäs
  • 3 msk soja

Gör så här:

  1. Blanda 1.2.3 lagen tills sockret löst sig. Ha i den skurna jalapeñon, rödlöken och gurkan. Blanda om.

  2. Dela avokadon och skiva den i åtta bitar. Lägg ner bitarna i lagen. Ställ åt sidan.

  3. Blanda dressingen.

  4. Vänd halloumiskivorna i maizena och fritera i 180 °C i ca 2–3 min eller tills de är gyllene.

  5. Rosta brödet och bygg burgaren. Först dressing, på med salladsblad, följt av den lätt picklade avokadon, halloumiburgaren, gurkan och löken och sedan sist igen på med dressing.

Foto: Frasse Franzén