Malmö Stad Logotyp

Uppdaterad: 26 februari 2021

Filips chokladfondant

Så gör du Filips chokladfont. Se hela receptet.

4+ portioner | 20 minuter

INGREDIENSER

Smet

  • 4 ägg
  • 200 g socker (2 dl)
  • 50 g kakao (1 dl)
  • 125 g mjöl (ca 2 dl)
  • ½ dl mjölk
  • 200 g smör
  • Liten nypa salt

Till formarna

  • Hårda muffinsformar eller suffléformar.
  • Smörj dem med rapsolja/smält smör

Gör så här:

  1. Vispa socker och ägg poröst.

  2. Smält smöret i mikron/kastrull och vispa i den kalla mjölken. Tillsätt sedan det till socker- och äggblandningen under vispning.

  3. Sikta sedan ner kakao, salt och mjöl i blandningen under vispning.

  4. Fördela smeten i smörjda formar. Fyll formarna ungefär ⅔ upp.

  5. Grädda i ugn på 180 °C i ca 7–8 min.

  6. Servera med vaniljglass.

Foto: Frasse Franzén