Uppdaterad: 13 augusti 2018

Gymnasiesärskola
– Restaurang, hotell och bageri

Den här utbildningen ska du välja om du vill arbeta inom hotell, restaurang, storhushåll eller andra liknande områden.

Det är bra om du är serviceinriktad och tycker om att arbeta tillsammans med andra. På skolan får du praktiska kunskaper genom att exempelvis träna uppläggnings-, tillagnings- och serveringsteknik.

Lärare och elever på gymnasiesärskolan driver också en restaurang där ni tillsammans lagar och serverar mat till betalande kunder.

Under sista året på din utbildning har du arbetsplatsförlagt lärande (APL) inom främst restaurangbranschen.

På Malmö Restaurangskola möts du av ambitiösa och engagerade lärare och elever, i modern miljö. Vår strävan är att du efter utbildningen, utifrån din egen förmåga, känner till och förstår hur yrkeslivet fungerar.

Du utvecklar social kompetens, blir kvalitetsmedveten och tar ansvar så att du kan samarbeta bra med andra på en arbetsplats.

Vår utbildning är en yrkesutbildning som syftar till att ge dig ett så självständigt yrkesliv som möjligt och vi arbetar tätt tillsammans med arbetsförmedling, försäkringskassa och företag runtom i Malmö.

POÄNGPLAN

Hem- och konsumentkunskap, 100 p
Digital kompetens, 100 p

Vill du veta mer?